Одржливост

Ние ги диверзифицираме нашите производи за да ги задоволиме потребите на пазарот.

Makefood за одржливост

Одржувањето на одржлив синџир на снабдување за нас е најважно за континуираниот успех на нашиот бизнис и индустријата како целина.

Како еден од трговците со морски плодови во светот, имаме голем интерес за долгорочното здравје на нашите океани. Значителна количина морски плодови се лови на диви животни, што може да доведе до прекумерен риболов, несакани дополнителни улови и деструктивни методи на улов. Со нашите активности, треба да осигуриме дека го штитиме морското живеалиште, како и оние заедници што зависат од бербата на нејзините ресурси, за идните генерации.

Нашата заложба за одржливост на морските плодови е долгорочна, бидејќи препознаваме дека нема брзи поправки. Ние ги поддржуваме оние риболовци кои имаат одговорни, одржливи риболовни практики во срцето на сè што прават.

Ние сметаме дека треба да работиме во рамките на индустријата за да водиме и да влијаеме, да ги разгневуваме нашите клиенти и добавувачи кон поодржливи методи на фаќање и производство.

Ние ја поддржуваме работата на голем број невладини организации како што се MSC (Marine Stewardship Council) и Алјаска RFM (Одговорен менаџмент за риболов) кои поставуваат високи индустриски стандарди за да обезбедат минимални влијанија врз животната средина врз нашиот Глобален риболов.

Нашите принципи диктираат дека:

Побарајте независна акредитација од трети страни каде што е можно и дадете предност на добавувачите кои се акредитирани.

Бараме да го знаеме изворот и потеклото на производите што ги продаваме и да се обидеме да го скратиме синџирот на снабдување секогаш кога е можно.

Ние никогаш не знаеме да продаваме производи што ја оштетуваат животната средина или ризикуваат опстанок на еден вид, без план за исправување на ингеренциите за одржливост на производот.

Ги привлекуваме нашите клиенти и добавувачи да направат поодржлив избор.

Имаме успешно лансирање на нашата нова компостабилна амбалажа за нашите замрзнати производи од морска храна во 2020 година. Desireелбата да се изврши влијание и да се создаде движење доведе до развој на „Макефуд“ во употребата на компостилно пакување. Со ова се надеваме дека ќе го натераме потрошувачот да размисли свесно за влијанието што го има пластичното пакување што не може да се користи повеќе, врз животната средина; и заедно можеме да ја подигнеме свеста за неговото прекумерно производство. Нашата цел е, не само да ги одржуваме урбаните локации чисти, туку уште поважно, морињата, од каде потекнуваат нашите производи. За возврат, намалување на негативните фактори поврзани со индустријата за морска храна.

На „Макефуд“ го направивме првиот чекор и заедно имаме потенцијал да создадеме подобра и почиста иднина. Негување на одржливост преку иновации.

Не веруваме дека овој процес некогаш ќе запре. Ништо никогаш нема да биде целосно одржливо. На ова гледаме како патување отколку дестинација.


Испратете ни ја пораката до нас: